top of page
  • mihaylova59

Разходите за зъбни импланти и защо е важно да се доверим на добър имплантолог и висококачествени имплантиИмплантологията се занимава с възстановяването на липсващи зъби чрез дентални импланти, които посредством хирургическа интервенция се поставят в челюстната кост, като по този начин заменят загубените зъби и техните корени. Импланта създава здрава, фиксирана и издръжлива основа за зъбна коронка, мост или протеза.


Как протича процедурата?

Първоначално се извършва подробна оценка от имплантолог, за да се гарантира пригодността на пациента за процедурата. Това може да включва рентген за оценка на здравето на челюстната кост . Ако челюстната кост не може да поддържа импланта, може да се наложи присаждане на кост.

По време на хирургическата процедура зъболекарят поставя импланта в челюстната кост под локална анестезия. Поставяйки импланта, започва период на остеоинтеграция: имплантът се интегрира в челюстната кост. След оздравителния процес, надстройката се поставя върху импланта, заедно със зъбната коронка, която е персонализирана да съответства на цвета и формата на естествените зъби на пациента. Факторите, влияещи върху разходите за зъбни импланти, включват броя на необходимите импланти, дали е необходимо присаждане на кост и сложността на процедурата.


От какъв материал за изработени?

На пазара съществуват импланти от титан, и такива от цирконий. Титаният е предпочитаният от имплантолозите материал, тъй като комбинира лекота, здравина, твърдост и добра остеоинтеграция от човешкият организъм. Имплантите CONELOG са висококачествени швейцарски импланти, съдържащи 99,8% чист титан. Патентованата повърхност на имплантите CONELOG се основава на текущи научни познания и подпомагат бързата остеоинтеграция. Повече за имплантологичната система, може да разгледате тук:

Защо е важен материалът от който е изработен импланта?

Един от основните проблеми при евтините зъбни импланти е използването на материали с по-ниско качество. За разлика от висококачествените титаниеви импланти с доказан опит в съвместимостта и издръжливостта с човешкото тяло, имплантите с по-ниско качество може да не се слеят добре с челюстната кост или да се развалят с времето, повишавайки риска от инфекция. Неизправността на зъбния имплант не само засяга оралното здраве, но може да доведе и до загуба на кост в челюстта, което допълнително усложнява бъдещи опити за имплантиране.


С очарованието на евтините зъбни импланти възниква решаващ въпрос: Заслужава ли си изборът на по-достъпна опция потенциалните рискове и компромиси в качеството?


Терминът „евтино“ може да бъде субективен и често предполага компромиси в качеството или нивото на грижа.Това може да означава нискокачествени материали, по-малко опитни зъболекари или прибързана процедура, което може да повлияе на цялостния успех и дълготрайност на импланта. Разбирането на тези рискове е от решаващо значение за всеки, който обмисля зъбните импланти като решение за липсващи зъби.


Инвестирането в качествените импланти може да струва по-скъпо първоначално, но често се оказват по-икономични с течение на времето поради по-високите нива на успех, издръжливост и по-малък риск от усложнения. Насърчаваме ви да вземете информирано решение и да вземете предвид дългосрочното въздействие върху вашето орално здраве.

16 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page